23-09-2016
Vanaf 4 maart 2015 werden er al geen nieuwe alcoholsloten meer opgelegd, maar nu is voor diegenen die er nog aan vast zaten ook het einde in zicht. Voor het einde van 2016 mogen de 900 overgebleven gebruikers van het alcoholslot deze uit hun auto laten halen. De ongelukkigen die het alcoholslotprogramma (ASP) wel opgelegd hebben gekregen, maar nog niet hebben meegedaan, kunnen via een onderzoek naar de geschiktheid weer in aanmerking komen voor een nieuw rijbewijs.
uitvoering Alcoholslotprogramma onmogelijk
Sinds het CBR (op 4 maart 2015) geen nieuwe ASP’s meer mag opleggen van de Raad van State is het aantal deelnemers geslonken van 4.000 naar 900. Volgens Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) is hiermee de volledige uitvoering van het ASP, totdat er geen enkele deelnemer meer is, (financieel) onmogelijk geworden. Lees ook de volledige brief naar de Tweede kamer van Minister Schultz.
onderzoek naar geschiktheid
De 900 deelnemers mogen hun alcoholslot tot uiterlijk eind 2016 laten uitbouwen en kunnen, wanneer er geen medische belemmeringen zijn, weer een regulier rijbewijs aanvragen. Deelnemers bij wie twijfel over de geschiktheid om te rijden bestaat (bijvoorbeeld na meerdere foutieve blaastesten) krijgen een onderzoek naar de geschiktheid opgelegd waarmee ze een verklaring van geschiktheid kunnen krijgen en op die manier weer een nieuw rijbewijs. Datzelfde geldt voor mensen die nog niet hebben kunnen deelnemen aan het ASP.
Implicaties beëindiging alcoholslotprogramma
Mocht u nog vragen hebben over de beëindiging van het ASP en de implicaties die dit voor u heeft, wilt u zich laten voorbereiden op het onderzoek naar de geschiktheid (EMG of rijvaardigheid onderzoek) of heeft u andere rijbewijsproblemen? Dan kunt u een bericht achterlaten in het contactformulier aan de rechterkant of direct met ons bellen via 020 – 60 60 680.